Какво е да празнуваш 30-я си юбилей сама на 10 000

...
Какво е да празнуваш 30-я си юбилей сама на 10 000
Коментари Харесай

Рут Колева посрещна 30-я си рожден ден, блокирана в Мексико

Какво е да празнуваш 30-я си празник сама на 10 000 км от България?  Извънредното състояние поради ковид завари певицата Рут Колева в Мексико. В момента тя е блокирана в едно малко село на полуостров Юкатан и към този момент не може да се върне в България. Въпреки това не губи вяра и търси избавление в музиката.

Девствен плаж, синя лагуна, морски костенурки и фламинго. В естествени времена дребното рибарско населено място Ел Куйо с 1700 поданици би било парадайс за всеки екскурзиант. Но не и в този момент, в изискванията на пандемия и изключително състояние.

„ Това село, в което се намирам, е доста малко и изцяло изолирано. Преди към месец и нещо, може би на втория ден, откакто дойдох в Ел Куйо, постановиха превантивна карантина. Най-близката болница е на 2 часа път отсам и локалните поданици нямат транспортни средства. Това е рибарско населено място. Ако се случи нещо, локалните няма по какъв начин да стигнат в точния момент до здравно поделение. И постановиха тази карантина и аз, и още 20 чужденци се оказахме заклещени тук ”, описа Рут Колева.

„ В последната половин година главно създавам и се намирам в Ню Йорк. По стичане на събитията трябваше да бъда в Мексико сити, като проектът беше в действителност да бъда единствено за няколко дни там. Пристигнах при започване на март, всичко още беше прелестно. В един миг, може би на десетия ден, нещата внезапно ескалираха. Започнаха да затварят граници и се оказа, че няма по какъв начин да се върна в Ню Йорк, което от една страна е много мъчно за приемане, защото безусловно всичките ми движимости са там. Аз пристигнах в Мексико безусловно с един дребен куфар с облекла и се наложи да остана тук ”, споделя Рут Колева.

„ Тук сега е неразрешено да излизаш, неразрешено е да влизаш в селото. На мен ми се наложи преди към 10 дни да отида до най-близкия град, който е на час и половина и това беше в действителност едно необикновено премеждие. По пътя в идващото село, където също няма болница, локалните си бяха създали свои пропускателни пунктове, на които бяха застанали с едни железни тръби, беше малко като от филм. От друга страна е добре, че хората се пазят, пазят се взаимно, съблюдават се ограничения. Тук в селото, даже в най-малкото допустимо магазинче, смесена бакалия, има дезинфектанти, хората са с маски, тъй че се надявам за момента нещата да се задържат по метода, по който са. Няма никакви инфектирани към момента в Ел Кую и се надявам по този начин и да остане. В момента изучавам испански, снабдих се с един синтезатор, на който сега се пробвам да пиша музика и да се изучавам да изсвирвам на пиано. Това е нещо, което съм отлагала ужасно доста време, само че пък постоянно ми се е желало да го направя ”, споделя Рут Колева.

„ На моя рожден ден преди една седмица се срещнах с един локален, който, се оказа, че има звукозаписно студио тук, в това извънредно малко село. Днес ще бъде моят първи креативен развой, тук, на това място. Имам подготвен албум, който го записахме сред Съединени американски щати и България. Микс беше изработен в Хонконг, едно от позитивните неща на времената, в които живеем, е, че човек може да работи отдалечено, с помощта на технологиите. Албумът е подготвен, за жал обаче няма да излезе тогава, когато се надявахме поради всички тези промени, които се случват. Имам потребност от поддръжката на хората, които ме харесват. Ако желаят, могат да си го купят авансово, информацията я има на моята Фейсбук страница ”, сподели певицата.

„ С оглед на това, което ми се случва на мен персонално, ми пристигна една концепция, с която желаех да предизвиквам хората да излязат от това положение на мозъка, в което си споделят – „ О, светът свършва, всичко отива на зле ”, да погледнат отвън отрицателното и да се опитат да предизвикат себе си и да създадат нещо изобретателно, креативно. Направихме една акция, която се споделя „ Life of the party ” – „ Животът на купона ”, или на празненството, обвързвана с една моя ария, която се споделя по същия метод. Предизвикваме всички хора да се снимат у дома по какъв начин танцуват, по какъв начин се забавляват или какво вършат, което им е прелестно, до момента в който са в изолираност и да ми пратят всички тези видеа онлайн, с които, уповавам се след месец, да ги сглобим и да създадем формалния клип на тази ария. Вече имаме видеа от доста точки на света – от Сингапур, от Тайланд, от Съединени американски щати, от България, тъй че в случай че желаете да се включите, можете да го извършите на моя уеб уебсайт или да видите информацията във Фейсбук. Много ще се веселя, тъй като това в действителност е нещо доста положително. И съгласно мен е извънредно значимо в този миг всеки един от нас да се старае да поддържа своя дух и своето психическо здраве в добра кондиция ”, съобщи Рут Колева.

Тя изрази големи благодарности и почит към всички медицински лица, доктори, служащи в лечебни заведения.

„ Това са изключителни хора и аз персонално им благодаря от сърце за техния принос, и за тяхната работа, и за тяхната храброст. Смятам, че не трябваше да изпаднем в тази обстановка, с цел да отдаваме нужното почитание на нашите доктори, само че се надявам бъдещето да ни е дало един добър урок. Благодаря ви, поисквам ви да сте здрави, да се обичате, да сте щастливи, да се чувствате добре, физически и душевен, и в последна сметка да преминем през това нещо дружно с усмивка. Благодаря ви. Любов за всички вас ”, пожела певицата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР